ERCİŞ'TE DOĞA KATLİAMI BAŞLATILIYOR!




Van'ın Erciş ilçesinde, AFAD tarafından müteahhit firmaya devredilen toplu konutların yapımı için binlerce ağacın kesileceği alanda askerler eşliğinde çalışma başlatıldı. Müteahhit firmanın, dün hasat toplama süresi verdiği alanda, tekrardan çalışma başlatıldı. Yaşanılan duruma ağıt ve gözyaşları içerisinde tepki gösteren köylüler, sivil toplum örgütlerine sitemde bulunarak, "Bu doğa sizin de doğanız. Neden gelip bu katliamı durdurmuyorsunuz" diye seslendi.

Ağaçların olduğu bölgeye "Aşê Keşîş" deniliyor. Aşê Keşîş mıntıkası, Zilan Katliamı sırasında, binlerce sivilin kurşuna dizildiği yerdir. oradaki bazı ağaçlar yüz yıllıktır. Örneğin, Şakiro'nun bir stranında geçen "Keremê Elî" o ağaçlardan birinin gölgesinde infaz edildi. Ağaçların köklerinde binlerce insanın kemikleri saklı. bir de bu açıdan bakalım. 

Erciş'teki durumu incelemek üzere yanındaki heyetle bölgeye giden Van Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya durumu twetter hesabından (@BekirKayaVan) şu şekilde özetledi;
"Alan 132 bin metrekaredir. Tahıl ve yonca tarlaları ile 2 bin çeşitli meyve ağacı ve 250 bin kavak ağacı mevcuttur. İhaleyi İl AFAD Müdürlüğü ve Erciş Kaymakamlığı yapmış. Pazartesi günü alan açma çalışmaları planlanmıştır."

0 yorum:

Yorum Gönder